Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Gyakran ismételt kérdések (GYIK) a MailArchiva központi e-mail archiváló rendszerrel kapcsolatosan.

Tartalomjegyzék


Melyik levelezőszervereket támogatja jelenleg a MailArchiva?

Microsoft Exchange 2000, 2003, 2007, Postfix, Sendmail, IPSwitch IMail, The AXIGen Mail Server, Qmail, Lotus Domino, Exim, Communigate Pro, Java Sun Messaging Server, Gmail és még számos további levelezőszervert.

Megjegyzés: A MailArchiva e-mail archiváló rendszer tartalmaz egy beépített SMTP szervert, így jó eséllyel képes lesz együttműködni az Ön által használt bármelyik levelezőkiszolgálóval.


Melyik operációs rendszerek támogatottak?

Jelenleg Windows, Linux és OpenSolaris telepítőkészletek érhetőek el hivatalosan. Mindazonáltal vannak jó néhányan, akik AIX és Berkley BSD operációs rendszeren futtatják a MailArchiva szervert.
Alapvetően a MailArchiva e-mail archiváló bármilyen operációs rendszer alatt futtatható, amelyen elérhető a Java 1.6 futtatókörnyezet.

Azon ügyfeleinknél, ahol 2000 vagy annál több postafiókot archiválnak, javasoljuk, hogy 64 bites operációs rendszerre telepítsék a MailArchiva szervert, így nagyobb mennyiségű memória is kiosztható a MailArchiva részére. Lásd: OutOfMemory

Windows alatt gondoskodjon arról, hogy NTFS fájlrendszert használjon FAT/FAT32 helyett.


Melyek a leggyakoribb konfigurációs problémák?

Az e-mail archiváló rendszer számára nem áll rendelkezésre elegendő mennyiségű memória. Az alábbi hivatkozás tartalmaz útmutatást a további memória hozzárendeléséhez: OutOfMemory


Az e-mail archiváló szervernek kötelező az Exchange kiszolgálón lennie? Lehet különálló hálózaton?

A MailArchiva e-mail archiváló szoftver a hálózat bármely részén képes üzemelni, feltéve, hogy rendelkezik TCP/IP kapcsolattal a levelező szerverhez és a megfelelő portok a tűzfalakon engedélyezettek.


Támogatja a MailArchiva a hálózati tárolóeszközöket és tárolóhálózatokat?

Igen. A MailArchiva rendszert átfogóan teszteltük a NAS és SAN eszközök széles választékával. Habár személyes tapasztalataink alapján a megbízhatóság növelése érdekében kedvezőbb egy, az e-mail archiváló rendszerhez közvetlenül csatlakoztatott meghajtót használni. Úgy találtuk, hogy ezek a tárolóeszközök, csak a további hibalehetőségek előfordulását okozhatják.


Hogyan történik a MailArchiva szoftver licencdíjának megállapítása?

Az Enterprise Edition változat díjszabása postafiókonként történik. Minél több a vásárolt postafiókok száma, annál kevesebb az egy postafiókra eső fajlagos költség.


Hogyan tudom megrendelni az Enterprise Editiont?

Töltse ki az alábbi árajánlatkérő űrlapunkat: Árajánlatkérés

Ezt követően elküldjük hivatalos árajánlatunkat az Ön által megadott e-mail címre. A megrendeléshez küldjön egy üzenetet a sales@mailarchiva.hu címre a kívánt postafiókszám feltüntetésével vagy keresse munkatársainkat elérhetőségeink egyikén.


Hogyan bővíthetem a licencben szereplő postafiókok számát?

Kérjük, lépjen kapcsolatba velünk az info@mailarchiva.hu címen.


Milyen fizetési módok elfogadottak?

Az alábbi módokon tudunk befizetést elfogadni: Banki átutalással, online bankkártyás fizetéssel a Paypal rendszerén keresztül, készpénzzel.


Hogyan válthatok a nyílt forráskódú változatról (OSE) az Enterprise Edition-re?

A nyílt forráskódú változat és az Enterprise Edition 100%-ig kompatibilis egymással. Csak futtassa az Enterprise Edition szerver telepítőjét és a rendszere automatikusan frissítésre kerül. Amennyiben a nyílt forráskódú változat egy nagyon régi verzióját használja, szükség lehet néhány további lépésre is. Ezen lépések áttekintése megtalálható a Tudásbázis Frissítés fejezetében.


Milyen archiválási teljesítményt várhatunk a MailArchiva rendszertől?

Az SMTP archiválás használata esetén a MailArchiva kb. 170 e-mailt képes másodpercenként archiválni egy közepes teljesítménnyel rendelkező szerver számítógépen.