Általános beállítás

1. lehetőség: Az e-mailek továbbítása SMTP protokollon keresztül

Ellenőrizze, hogy a levelezőkiszolgálója támogatja-e az e-mailek továbbítását SMTP protokoll használatával. Ha igen, akkor be tudja állítani az üzenetek továbbítását a MailArchiva SMTP szerverének.
Ebben az esetben szükség lehet a MailArchiva SMTP portjának átállítására a 8091-es portról a 25-ösre (ezt a Beállítások fülön a Bejövõ kapcsolatok fogadása menüpontban teheti meg).

2. lehetőség: Az e-mailek továbbítása Postfix szerveren keresztül

Amennyiben a levelezőszervere UNIX alapú, jó eséllyel a Postfixet vagy a Sendmailt használja levélküldő kiszolgálóként (MTA). Ebben az esetben a csatlakozás beállításához használhatja a Postfix vagy a Sendmail szerverhez kapcsolódó útmutatókat.

3. lehetőség: E-mail másolat

Ezzel a technikával kihasználjuk, hogy a legtöbb levelezőszerver rendelkezik egy beépített mechanizmussal, amely minden üzenetről képes egy másolatot készíteni egy megadott e-mail címre.

1. A levelezőszerveren állítsa be a mailarchiva.company.com DNS bejegyzést a MailArchiva szerver IP címére.

Ezt az /etc/hosts (UNIX) vagy a C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts (Windows) fájl szerkesztésével és a következő bejegyzés hozzáadásával tudja elvégezni:

192.168.0.22 mailarchiva.company.com mailarchiva

2. Állítsa be levelezőszerverét, hogy minden kimenő/bejövő és belső levelezésről készítsen egy másolatot az alábbi e-mail címre:

archive@mailarchiva.company.com

3. Állítsa át a MailArchiva szerver SMTP portját a 8091-ről a 25-ös portra (ezt a Beállítások fülön a Bejövõ kapcsolatok fogadása menüpontban teheti meg).

4. Indítsa újra a MailArchiva szervert.