Frissítés v2.0 és korábbi verziókról (OSE változatot is beleértve)

Ahhoz, hogy jelentősen növelni tudja a keresési teljesítményt a MailArchiva numerikus indexelési és keresési eljárásra váltott. Ezért a MailArchiva szoftver újabb verziói az előzőktől eltérő index formátumot használnak. A MailArchiva v2.1 verziója nem tud a szoftver korábbi verzióival létrehozott indexállományokban keresni (beleértve a nyílt forráskódú változatot is).

Abban az esetben, ha a MailArchiva rendszert v2.0 vagy alacsonyabb verziószámú rendszerről (beleértve a nyílt forráskódú változatot is) frissíti v2.1 vagy magasabb verziószára, az összes kötetet újra kell indexelni, ellenkező esetben a keresési eredménylista üres lesz.

A kötet adatainak újraindexelésekor a MailArchiva esetenként nehézségekbe ütközik a régi indexállományok eltávolítása során. Ebben az esetben ajánlott leállítani a szervert, manuálisan törölni az érintett index könyvtárak tartalmát, ismét elindítani a szervert és újraindexelni az érintett köteteket.

(1) A biztonság kedvéért készítsen másolatot a szerver konfigurációs állományairól a Biztonsági másolat készítése felejezben leírtak alapján.

(2) Törölje manuálisan az index könyvtárak tartalmát (csak a tartalmát, a könyvtárakat magát ne).

(3) Futtassa a telepítőt a már meglévő MailArchiva példányon.

(4) Indítsa el a szervert és indexelje újra az összes kötetet (kattintson az Összes újraindexelése gombra a Beállítások->Kötetek menüpont alatt).

Megjegyzés: egy átlagos specifikációval rendelkező szerveren a MailArchiva újraindexelési sebessége kb. 10 millió e-mail/nap.