Frissítés v2.5 és korábbi verziókról (OSE változatot is beleértve)

Újraindexelés (nem feltétlenül szükséges)

Ha a MailArchiva rendszert v2.0 vagy alacsonyabb verziószámú rendszerről (beleértve a nyílt forráskódú változatot is) frissíti, az összes kötetet az itt leírtaknak megfelelően újra kell indexelni. Abban az esetben ha v2.1 vagy magasabb verziószámról frissít, az újraindexelés nem szükséges.

Az újraindexelési eljárás az alábbi:

(1) Ellenőrizze a MailArchiva rendszerben beállított összes összes index könyvtár elérési útvonalát.

(2) A biztonság kedvéért készítsen másolatot a szerver konfigurációs állományairól a Biztonsági másolat készítése felejezben leírtak alapján.

(3) Törölje manuálisan az index könyvtárak tartalmát (csak a tartalmát, a könyvtárakat magát ne).

(4) Futtassa a telepítőt a már meglévő MailArchiva példányon.

(5) Indítsa el a szervert és indexelje újra az összes kötetet (kattintson az Összes újraindexelése gombra a Beállítások->Kötetek menüpont alatt).

Megjegyzés: egy átlagos specifikációval rendelkező szerveren a MailArchiva újraindexelési sebessége kb. 10 millió e-mail/nap.

Active Directory beállítások (szükséges!)

Amennyiben nem kívánja újrakonfigurálni az authentikációs beállításokat, frissítsen a v2.3 kiadás legutóbbi verziójára.

A MailArchiva v2.5-ös verziója teljesen átdolgozott authentikációs rendszerrel rendelkezik, amely a Kerberos authentikáció helyett NTLM v2 authentikációs eljárást használ. A frissítési folyamat részeként a régi Active Directory beállításokat újra kell definiálni.

Az Active Directory újbóli beállításához kövesse a v2.5-ös verziójú Adminisztrációs Kézikönyv ide vonatkozó lépéseit. Röviden összefoglalva szükség lesz a VBS szkript futtatására a Számítógép fiók létrehozásához az Active Directory címtárban és a fiók jelszavának beállításához. A VBS szkript a futását követően megjeleníti az összes szükséges paramétert a MailArchiva új Active Directory beállításaihoz.